Undervejs med ”Brodér en linje fra din yndlingssalme”

”Det vokser jo medens vi sove”

”Er du klar over hvad du er skyld i?” var der en dame, der sagde til mig til en broderi-eftermiddag i sognehuset ved Viborg Domkirke. Vi havde lagt broderierne på pause ved én række borde, mens kaffen blev indtaget ved en anden række borde – for så nøjsomt arbejde som det at lave et broderi er, det tages her meget alvorligt. Ingen kaffepletter, tak – hverken på eget og slet ikke på andres arbejde.

”Er du klar over hvad du er skyld i?” sagde en af deltagerne så over kaffen. ”Jeg har da aldrig forestillet mig, at jeg nogensinde skulle ligge søvnløs om natten – for at tænke på salmer!! Hvilken én skulle jeg vælge og ikke mindst hvilken farve skulle den have? Hvordan i alverden ser lige dén salme ud? Det havde jeg da aldrig troet skulle ødelægge min nattesøvn. Se hvad du er skyld i, og nu er jeg i gang med nummer tre broderi!”

Ja, det kan være svært at slutte, når man først er kommet godt i gang, men slutte skal kunstprojektet ”Brodér en linje fra din yndlingssalme” nu en gang, og det gør vi med en fest.

Lørdag d. 6. april kl. 14.00 i Viborg Domkirke åbner vi dørene for det færdige resultat. Her vil vi med orgel og orkester synge de salmevers, der er blevet broderet i løbet af efteråret og vinteren, og de færdige salmebroderitæpper vil hænge rundt om i kirken.

Alle lærker er meget velkomne til denne eftermiddag – også de, der ikke har broderet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *