En meget inspirerende dag

Lørdag d. 15. september kl. 9.00 begyndte kirkebænkene i Skive kirke langsomt at fyldes. Stemningen var forventningsfuld og taskerne fulde af nåle, tråd og stof. Det er dagen, hvor en idé bliver gjort levende af mennesker, der mødes for at synge og brodere.

Og det blev en fantastisk dag.

Flere blev meget berørte af Iben Krogsdals salmer og foredrag om netop det at digte salmer; hvad der inspirerer hende til at digte, og hvordan salmer er noget der lever i os, og gør os levende, fordi de netop ikke kun er ord i en bog henne i kirken, men er sunget ind i os og som dukker op af sig selv fra tid til anden. Vi fik endda den ære at synge en helt ny salme som de første.

Også håndarbejdslærer Lis Arenkiels gennemgang af almindelig menneskers færdigheder og brug af broderi gennem de sidste ca. 300 år, var til stor inspiration. Broderi har til alle tider været værdiskabende. Pralestykker skulle førhen fremvise færdigheder og økonomisk formåen. I dag handler broderi i højere grad om tid – både om at give sig selv tid til at sidde og få ro i krop og sind og om at det, vi giver vores tid (det tager tid at brodere), får langt større vægt og værdi.

Således fyldt op blev det tid for at deltagerne selv skulle i gang med at brodere en salmelinje i de efterfølgende workshops. Og sikke som folk var godt forberedte hjemmefra. Enkelte var allerede i gang, nogle havde allerede  tegnet op, endnu andre havde valgt salme, mens endnu andre kastede sig modigt ud i opgaven uden nogensinde at have broderet før.

Tak til alle deltagere for en rigtig god dag.

Fortsat god broderi-lyst til alle.

Se flere billeder fra dagen under Galleri

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *